Podróż kulinarna do Stacji Smaku
W dniu 6 grudnia 2018r byłam z grupą ze szkolenia w restauracji Stacja Smaku w Udorpiu k. BYTOWA. Restauracja ta serwuje dania kuchni przedewstkim kaszubskiej.W swoim menu można też znaleść dania innych regionów Polski.
Miałam okazję posmakować danie pod nazwą "dorsz z pieca". Jest to bardzo smaczna potrawa,pełna różnorodnych dodatków, posypana serem, w rozpuszczonym pod wpływem gorąca, gdyż podawana jest prosto z pieca. Wróciły wspomnienia z dzieciństwa. Danie przepyszne.
Szef kuchni Pan Mariusz Sulikowski, opowiadał nam o tych potrawach oraz o swojej pracy w restauracji.
Mieliśmy też okazję skosztować pysznego deseru - LODY WANILIOWE z gorącymi malinami, które polecił nam szef kuchni.
Na sam koniec zrobiliśmy sobie wspólne zdjęcie wraz z szefem kuchni.